06 okt 2018

W.I.K.'34 1 speelt Veenwouden 1 van de grasmat

FEANWÂLDEN - Voor W.I.K.’34 1 stond, na de overwinning op Noveas, de derby tegen Veenwouden 1 op het programma. De ploeg, onder leiding van Johannes Koster, kwam sterk uit de startblokken op deze zonnige zaterdagmiddag. Vanaf het eerste fluitsignaal was W.I.K.’34 feller in de duels en rondde de kansen vlot af. De ploeg uit Damwâld speelde beheerst en liet de thuisploeg niet in hun spel komen. Hierdoor kwam Veenwouden in de eerste helft tot slechts 4 doelpunten. W.I.K.’34 wist 10 kansen te benutten.

In de tweede helft ging W.I.K.’34 verder met waar het was gebleven en wist de voorsprong binnen 5 minuten uit te breiden naar 4-14. Hierna wist Veenwouden de korf eenmaal te vinden. Echter was het overduidelijk dat de voorsprong van W.I.K.’34 vandaag niet meer in gevaar zou komen. Veenwouden wist namelijk slechts nog tweemaal te scoren. Bij een stand van 7-28 floot scheidsrechter G. Lolkema voor het eindsignaal. Door deze overwinning bevindt W.I.K.’34 zich weer in de middenmoot.

Volgende week komt W.I.K.’34 zowel dinsdag als zaterdag in actie tegen Boelenslaan/It Fean 1. Dinsdag betreft een bekerwedstrijd.

Doelpuntenmakers: Simon Fokkema (8), Sybrand de Boer (6), Franke Zeinstra (6), Johan Boskma (3), Marinus de Vries (2), Siebrich Douma (1), Miranda Krol (1) en Wytske van der Veen (1)