08 mei 2016

Altijd Kwiek 1 – W.I.K. ’34 1

Op zaterdag 7 mei stond de kraker tegen de ploeg uit de Veenhoop op het programma voor de selectie van W.I.K.’34. Een uitwedstrijd op een ‘oud’ veld met nog de grote afmetingen was zeker even wennen, dit betekende namelijk: meer lopen. Meer lopen met de tropische temperaturen dezer dagen viel niet mee voor beide ploegen, daarom werd in overleg met de scheidsrechter voor de wedstrijd besloten om tijdens de wedstrijd extra drinkpauzes in te lassen. Om drie uur klonk het eerste fluitsignaal. Altijd Kwiek begon veel scherper aan de wedstrijd en wist meteen op voorsprong te komen. Het spel van beide ploegen was aantrekkelijk en verzorgd, de doelpunten bleven echter lang uit. De spelers van WIK vergaten namelijk goed uitgespeelde aanvallen te bekronen met doelpunten. Daar waar W.I.K.'34 de kansen lieten liggen, maakten de spelers van Altijd Kwiek de doelpunten wat leidde tot een voorsprong van vier doelpunten. Deze voorsprong werd vastgehouden tot de rust, er stond een stand van 7-3 op het scorebord. Na de rust keerde de ploeg van Jelle Dijksma scherper terug vanuit de kleedkamer, met drie snelle, mooie doelpunten werd de achterstand teruggebracht tot maar één doelpunt. De spelers van Altijd Kwiek herpakten zich echter meteen, de score werd weer uitgebreid naar 10-7 na een aantal zorgvuldig uitgespeelde aanvallen. De 10-7 die toen op het scorebord stond was ook meteen de eindstand van de wedstrijd op deze warme lentedag in de Veenhoop, alle spelers waren toe aan de derde helft die op meerdere manieren voor veel verkoeling wist te zorgen