02 dec 2017

KV WIK ’34 1 nog steeds ongeslagen na overwinning op DTS 1

De Surventohal in Surhuisterveen was zaterdag 2 december het strijdtoneel van de wedstrijd tussen de sterk spelende ploegen DTS 1 en WIK ’34 1 in de 4e klasse A. Beide teams kenden een goede start van het zaalseizoen en wisten daardoor voorafgaand aan de wedstrijd waar ze aan toe waren: een evenwichtige wedstrijd. Vanaf minuut één was dit dan ook het geval, nadat scheidsrechter H. Kortstra deze avond voor het eerst op zijn fluit blies, was het ‘game on’. De concentratie was van de gezichten van de spelers af te lezen, daarnaast liepen de zenuwen hoog op naarmate de wedstrijd vorderde. Met de focus op het verdedigen, scoorden beide ploegen moeizaam in de beginfase van deze wedstrijd, om en om werden er doelpunten gemaakt die toch wel schaars bleken deze eerste helft. Toch wist de uitspelende ploeg kort voor rust de leiding in de wedstrijd te pakken nadat Taeke Visser een doorloopbal op een uitstekende manier wist af te maken, het doelpuntenverschil werd echter in de laatste minuut van de eerste helft teruggebracht naar één goal, waardoor de ruststand 5-6 af te lezen was van het scorebord.

Er was duidelijk één ploeg die de kleedkamer goed verliet na de rust, het begin van de tweede helft werd namelijk volledig gedomineerd door de thuisspelende ploeg onder leiding van Jan Wagenaar. Door driemaal op rij te scoren wist DTS de leiding in de wedstrijd over te nemen, het was tijd voor WIK om wakker te worden en een tandje bij te zetten. Dit werd dan ook gedaan, door slim om te gaan met het fysieke spel van de tegenstander, werd de ene na de andere overtreding afgestraft door de verdiende strafworpen af te maken. Waar de tegenstander een aantal strafworpen en vrij ballen verzuimde, wisten zowel Sybrand de Boer als Simon Fokkema de ene na de andere strafworp te benutten. Vanaf de 9-9 stand gingen beide ploegen gelijk op tot het moment dat het 11-11 stond, WIK wist vanaf dat moment volledig grip te krijgen op de wedstrijd en het initiatief over te nemen. Er werd een gat van vier doelpunten geslagen waardoor de uitspelende ploeg op een comfortabele voorsprong kwam, met mooie doelpunten van onder andere Taeke Visser en Miranda Krol werd het zo langzamerhand een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek, dat zich deze wedstrijd in grote getale liet zien en daardoor een uitstekende sfeer verzorgde. Het doelpuntenverschil bleek niet meer te overbruggen voor DTS, Simon Fokkema maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd door opnieuw een strafworp te benutten in de slotseconde van de wedstrijd. De eindstand was 14-18 in het voordeel van de uitspelende ploeg, die de twee punten opnieuw mee naar huis mocht nemen.

Zaterdag 9 december zal WIK ’34 1 het opnemen tegen koploper NQL 1, deze wedstrijd zal bepalen wie zich na vijf wedstrijden de absolute nummer één mag gaan noemen binnen de competitie. Om 19:25 zal de wedstrijd plaats vinden in de Boppeslach te Damwâld onder leiding van A.K. de Boer.