21 nov 2017

KV W.I.K. ’34 1 trekt opnieuw overwinning over de streep

De Quick Silver sporthal in Zuidhorn was zaterdag 18 november het strijdtoneel voor het affiche tussen de selecties van WIK ’34 en Zunobri. Met de laatste veldwedstrijd tegen dezelfde ploeg nog vers in het geheugen, begon de uitspelende ploeg met vertrouwen aan de wedstrijd. Destijds werden er dertig doelpunten gemaakt door WIK, vandaag wilde de ploeg dit uitstekende resultaat opnieuw behalen. Toch wisten ze ook dat Zunobri gebrand zou zijn op een overwinning en zeker van plan was revanche te nemen, een dergelijke uitslag zou niet eenvoudig te evenaren zijn.

De wedstrijd ging om 15:15 van start en was vanaf het eerste fluitsignaal aantrekkelijk, beide ploegen lieten met een 100% inzet zien goed te kunnen korfballen. Aantrekkelijke aanvallen aan beide kanten zorgden ervoor dat de wedstrijd goed aan te zien was vanaf de zijlijn. Zunobri ging sterk van start en nam in de eerste periode het initiatief in de wedstrijd, toch liet WIK zich niet intimideren en bleef het doorgaan met kansen creëren. De voorsprong bleef niet lang voor de thuisploeg, al gauw wist WIK terug te komen in de wedstrijd waardoor het scoreverloop gelijk opging. Dit leidde tot een gelijke ruststand van 10-10.

In de tweede helft ging het spel verder zoals het in de eerste helft geëindigd was, de ploegen waren aan elkaar gewaagd en bleven doorgaan met scoren. Nadat de 12-12 van het scorebord af te lezen was, was het WIK dat de overhand nam binnen de wedstrijd en de leiding wist pakken. Met een verschil van twee doelpunten werd er een klein gaatje gemaakt die nu verdedigd of zelfs uitgebreid moest worden. Dit werd uitstekend uitgespeeld door de ploeg uit Damwoude waardoor een overwinning over de streep kon worden getrokken.

Moe gestreden kan de ploeg van Sytse de Boer terugkijken op een fanatieke en zwaarbevochten overwinning van zijn ploeg, met opnieuw twee punten blijft WIK op de eerste plaats in de competitie. Komende zaterdag 25 november zal het die plaats moeten verdedigen in de derby tegen Veenwouden, die om 19:45 van start zal gaan in de Boppeslach te Damwald.

Recent nieuws