03 apr 2017

k.v. WIK'34 1 belemmert kampioenskoers k.v. Joure 1

De eerste veldwedstrijd is alweer een feit. Op de regenachtige zaterdagmiddag van 1 april trad Joure 1 aan tegen de thuisploeg WIK ’34 1. Beide ploegen presteerden de eerste seizoenshelft goed, Joure verkeerde op de tweede plaats, WIK eindigde derde. Het was deze zaterdag dus een uitgelezen mogelijkheid voor de thuisploeg om in het spoor van de top-2 te blijven. De uitwedstrijd tegen Joure werd eerder vorig jaar al gewonnen, met overtuigende cijfers wist WIK het seizoen uitstekend te beginnen. Maar, Joure is een sterk spelende ploeg en enorm onvoorspelbaar.

Om 15:30 gaf scheidsrechter T.D. Hansma voor het eerste fluitsignaal, meteen lag het initiatief bij WIK. De ploeg kwam overtuigend op voorsprong en wist deze goed te verdedigen. Het was de verdienste van de thuisploeg zelf door een verzorgd spel te laten zien en, ondanks de regen, foutloos te zijn in de passes. Het was echter geen eenvoudige wedstrijd voor de scheidsrechter deze middag, fysiek spel bleek bij beide ploegen nodig om zich door de wedstrijd heen te slepen. Joure wist een aantal belangrijke momenten niet te benutten en liet daardoor de ploeg van coach de Boer verder uitlopen, vier gemiste strafworpen van de uitspelende ploeg waren cruciaal in de eerste helft. In de rust was uiteindelijk de stand 13-6 af te lezen van het scorebord, de ploegen zochten de kleedkamer op. Het bleek echter een wedstrijd met twee gezichten. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, Joure kwam feller, sterker en overtuigender de kleedkamer uit. WIK speelde niet meer om te scoren en sneed zichzelf daarmee in de vingers, al gauw kwam de uitspelende ploeg terug in de wedstrijd. Na een flinke doelpuntenreeks wist Joure de stand recht te trekken, de spanning was terug in de wedstrijd. In een zenuwslopende slotfase kregen beide ploegen enkele mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar geen van beide ploegen wist hierin aan het langste eind te trekken. Voor even leek de thuisploeg toch de punten te behouden door in de laatste minuten op voorsprong te komen, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd echter alsnog de gelijkmaker op het scorebord gezet. De wedstrijd werd direct beëindigd door de scheidrechter. Na een enerverende slotfase moesten de ploegen genoegen nemen met een puntendeling. Een eindstand van 20-20 was een feit. Zaterdag 8 april zal WIK 1 het in een uitwedstrijd opnemen tegen Veenwouden 1 om 14:00, Joure speelt zijn eerstvolgende wedstrijd tegen NQL 1 op 15 april.

(Foto's: Marrit Klomp)