11 sep 2017

K.v. W.I.K.'34 wint opnieuw derby tegen Veenwouden

Zaterdag 9 september trad de formatie van coach Sytse de Boer tijdens de eerste thuiswedstrijd aan tegen de ploeg van Daniël Keizer uit Veenwouden. Desondanks het slechte weer in de ochtend bleken ’s middags de weersomstandigheden ideaal te zijn voor een goeie pot korfbal. Het was aan beide ploegen om dit ook waar te maken. Beide ploegen hadden de eerste competitiewedstrijd prima gespeeld en begonnen dus met vertrouwen aan deze derby, die meestal in voordeel van de thuisploeg beslist wordt. Tijdens de beginfase van de wedstrijd was er een duidelijk krachtsverschil tussen de ploegen, WIK wist de wedstrijd in de eerste vijftien minuten naar de hand te zetten door meteen een 3-0 voorsprong te creëren. De ploeg uit Damwoude wist de voorsprong te behouden en zelfs uit te breiden naar vier doelpunten. Tijdens de rust was de score 8-4 van het scorebord af te lezen. Na de rust wisten de ploegen prima korfbal te laten zien, alleen de doelpunten bleven uit. Het was geen dag van veel doelpunten, er werd de tweede helft in totaal slechts zes keer gescoord. De kansen benutten is voor beide ploegen essentieel in de aankomende wedstrijden, de focus zal gelegd moeten worden op efficiëntie en het belonen van goed spel. Met een eindstand van 10-8 bleven de punten in Damwoude, de thuisploeg is met twee overwinningen bezig met een goede competitiestart. De ploeg hoopt deze vorm mee te nemen naar Joure volgende week, waar ze om 15:30 opnieuw zullen aantreden. Veenwouden zal het thuis opnemen tegen Lemmer.