12 jan 2015

MN&W 1 - W.I.K.'34 1

De eerste competitie wedstrijd van 2015 in de zaal, na een goede voorbereiding en vol enthousiasme gingen de Wikkers naar Stiens. MN&W 2e in de competitie en WIK 7e  de 1 na laatste, dat zegt overigens niks. Voor beide teams is er kans om te winnen, geeft aan dat de teams in de competitie dicht bij elkaar liggen.

MN&W begon gelijk scherp en aanvallend aan de wedstrijd, en ze liepen al snel uit naar een 2-0 voorsprong. De Wikkers waren niet geconcentreerd bezig en maakten veel slordige foutjes, MN&W profiteerde direct hiervan zodat de stand nog verder uitliep 5-0 dit al in de eerste 10 minuten. Vanaf dit punt gingen de wikkers beter korfballen en dat resulteerde ook nog in doelpunten beginnend met Aukje Boskma met een omdraaibal en daarna 3 afstandsschoten van Johan Boskma, Femke Zwart en Tjip Westra. De ruststand was inmiddels 9-4 nog in het voordeel van MN&W.

In de rust werden de tactieken nog eens besproken en werd Marinus de Vries gewisseld. De tweede helft gingen de wikkers beter hun spel spelen, maar het lukte niet om meer doelpunten te scoren. De teams gingen nu meer gelijk op. Aan het einde van de tweede helft werd er nog een eindsprint gemaakt maar het mocht niet meer baten. De thuisploeg had de punten verzilverd met een eindstand van 17-10.

Volgende week gaan de wikkers het opnemen tegen de nr. 3 in de competitie NQL. Dit beloofd weer een spannende streekderby te worden. Volgende wedstrijd in de Boppeslach op 17 januari 15:30 uur in Damwoude.