07 apr 2015

SIM 1 - W.I.K.'34 1

Op zaterdag 4 april werd de wedstrijd W.I.K.’34 1 tegen SIM 1 gespeeld in Haskerdijken. Wegens groot verlies tegen NQL waren de spelers W.I.K.’34 gebrand om te winnen.

De wedstrijd begon met onverzorgd spel van W.I.K.’34, wat zorgde voor veel bal verlies. Dit was gelukkig van korte duur, na enkele minuten liet de ploeg uit Damwoude goed korfbal zien. W.I.K.’34 kreeg de ruimte van SIM en maakte daar gebruik van. Er werd meteen al veel gescoord, Grietsje Visser zorgde voor mooie afstand schoten. Door goed spel van Wik was de ploeg oppermachtig en had SIM de eerste helft weinig in te brengen. Er stond 4-12 op het scorebord en het was pauze.

Taeke opende de tweede helft met een afstandschot en In de tweede helft begon SIM sterker te spelen, de ploeg gaf WIK minder de ruimte en begon aanvallend ook beter te spelen. Nuttige toespraken van coach Jelle Dijksma vanaf de zijlijn zette de ploeg uit Damwoude op scherp. Er werd geen balverlies geleden en de kansen werden makkelijk gecreëerd, WIK speelde SIM van de mat. Na een lange aanval slaagde Amarins Hilverda erin met een doorloopbal de stand op 4-14 te zetten.  Na de wissel op het veld werd meteen Tjip Westra verslagen in een spannend duel onder de korf. De 5-14 en de 6-14 vielen snel in vlaag van verstandsverbijstering. Vervolgens kwam de ploeg uit Haskerdijken ook nog op 7-14, na een aantal goeie aanvallen van beide teams werd de stand op 9-16 gezet.  De wedstrijd verliep goed voor de het team uit Damwoude, met nog twee doelpunten van Johan Boskma en één van Taeke Visser werd stand uiteindelijk op 12-19 gezet, waarna het eindsignaal gegeven werd. Met een tevreden coach keerde de ploeg terug naar Damwoude.