17 jun 2017

Overnachting C1, B1 en A2

Vrijdagmiddag 16 juni om 16:00 uur kwamen de eerste kampeerders het veld al op, om hun tenten op te zetten voor de overnachting! Dit was vanuit de oudere jeugd (C’s tot A2) toch wel de meest aangevraagde activiteit, dus dat moest geregeld worden.
Om 19:15 uur begonnen we sportief met een pjuktoernooi, waarna we weer terug gingen naar onze ‘camping’. We hadden namelijk ook een jarige in ons midden en dat moest gevierd worden. Sarine werd boven op de tafel toegezongen en trakteerde ons op iets lekkers. En bij een verjaardag hoort natuurlijk taart, dus mocht iedereen een cake versieren met veel slagroom, hagelslag en een kaarsje. Om al deze calorieën weer te verbranden hadden Simon en Patrick een estafette klaargezet. In teams van drie werd het parcours afgelegd. Eerst 10 rondjes om de pion, door de hoepel, tijgeren onder het lint door, weer door de hoepel, de bal door de korf bowlen en vervolgens om de pion weer terug. Vervolgens was er een kleine pauze om even bij te komen en om te kleden. Toen gingen we verder met de volgende activiteit: het letterspel. Op het sportcomplex waren meerkeuzevragen verstopt, voor de antwoorden stond een letter. Al deze letters leverden een zin op. Maar de algemene kennis viel ‘iets’ tegen waardoor de vreemdste zinnen op papier kwamen. Volgens de jeugd was bijvoorbeeld niet Taeke maar Janny of Hilbrand de voorzitter van W.I.K.’34 , waren het oudste en jongste spelend lid wel 100 jaar oud samen (juiste antwoord: 35 en 6 dus 41 jaar oud samen) en betekenden de letters W.I.K. volgens sommigen Willen is Knudde. De uitkomst van de zin werd door niemand juist geraden: jou jimme del!
Ondertussen was het kampvuur aangestoken en dus konden we ons opwarmen bij het vuur met een kopje thee of wat fris. Vervolgens was het tijd voor de welbekende schuttersbokaal, dit keer op de 3-korf. De hoogste korf leverde 3 punten op, de middelste 2 en de laagste 1. Daarna gingen we stoelendans doen, er werd flink gestreden om een hoepel te bemachtigen. Na twee rondes kwamen Femke en Amarins S het veld oplopen met lekkere broodjes knakworst. Toen was het tijd voor een aantal spannende verhalen van Patrick rond het kampvuur. Patrick vertelde over een tollenaar aan de Goddeloze Singel, een schim op een brug bij Veenwouden, en 3 honden op het korfbalveld die hier eeuwen geleden woonden maar daar nog altijd schijnen te zijn. Tijdens de verhalen werd er nog wat gegiecheld, maar toen de volgende activiteit een wandeling door het dorp was werd de groep toch iets stiller. Vooral toen Simon en Patrick precies op dat moment naar huis gingen, iedereen dacht dat zij zich ergens zouden verstoppen, maar dit was echt niet het geval. Na een spannende wandeling werden er nog marshmallows geroosterd boven het kampvuur en speelden we het weerwolven spel. Toen was het de hoogste tijd om in de tenten te kruipen en te gaan slapen. Uiteindelijk eindigde alle jeugd in de grote tent van de B1 en bleef het nog lang onrustig…
De volgende ochtend kregen ze daar echter snel spijt van. Om 07:15 werden ze namelijk uit bed getrommeld voor de ochtendgymnastiek. Wie niet fanatiek genoeg meedeed kon de slagroomspuit verwachten, helaas hoefden we deze niet te gebruiken.
Daarna kon iedereen zich even rustig omkleden en werd er met z’n allen ontbeten. Toen was het alweer de hoogste tijd om de tenten etc. op te ruimen en weer naar huis te gaan.

Kampeerders en vrijwilligers bedankt! Wij vonden het erg gezellig!

Groetjes Amarins, Femke en Miranda

Recent nieuws