05 okt 2014

Veenwouden 1 - W.I.K.'34 1

Met de zaalcompetitie al in zicht werd er zaterdag onder prachtige omstandigheden gekorfbald op het veld in Veenwouden.  De selectie van W.I.K.'34 was op bezoek om de punten mee naar Damwâld te nemen. Door de support van enkele junioren kon W.I.K.'34 met een brede selectie aantreden, en dus was de bank goed gevuld. Vooraf leek het goed mogelijk om de punten te pakken. Veenwouden was nog steeds puntloos en had ook nog problemen met de bezetting. Om aansluiting te houden met de middenmoot had W.I.K.'34 de punten ook hard nodig.

Al direct in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Veenwouden niet van plan was om de punten zomaar weg te geven. De wedstrijd kreeg al snel het karakter van een echte derby vol spanning. Het was Veenwouden die als eerste twee keer achterelkaar de korf wist te vinden. Het volgende aanvalsvak van W.I.K.'34 wist de aanvallen beter te benutten en zorgde ervoor dat de stand gelijk werd getrokken. Door het fanatieke verdedigen van beide teams werd er maar weinig gescoord. Doordat beide teams veel kansen misten bleef het de eerste helft gelijk opgaan. W.I.K.'34 kwam tot twee keer toe op voorsprong maar het was Veenwouden die met een punt voorsprong de rust in ging.

Dat de wedstrijd nog helemaal open lag was duidelijk en de wedstrijd ging dan ook op dezelfde voet verder.  W.I.K.'34 wist direct na de rust de stand weer gelijk te maken en de voorsprong te nemen. Het scoren bleef moeizaam verlopen en Veenwouden kwam weer op gelijke hoogte. Voor het eerst in de wedstrijd werd er een gaatje van twee doepunten gemaakt door W.I.K.'34. Dit gaatje bleek uiteindelijk genoeg voor de winst. Ondanks legio kansen aan beide zijden werd er daarna nog slechts één keer gescoord aan de kant van Veenwouden. De wedstrijd bleef hierdoor spannend tot aan het eind, de eindstand werd hiermee 8-9 . Uiteindelijk een goed resultaat voor de ploeg uit Damwâld, die nu slechts één punt verwijderd staat van de nummer twee in de competitie. Met nog één wedstrijd te gaan een prima uitgangspositie voor de tweede helft van de competitie.

Doelpunten afgelopen zaterdag bij Veenwouden: Henk Moorlag 3; Fera Dam 3; Rinske de Vries en Daniël Keizer beiden 1. W.I.K. ’34: Franke Zeinstra 3; Miranda Krol 2; Marinus de Vries 2; Aukje Bloem en Amarins Hilverda beide 1.