30 jan 2017

W.I.K. ’34 1 laat zich opnieuw aftroeven door Groningse ploeg

Zaterdag 28 januari stond er opnieuw een thuiswedstrijd voor de ploeg uit Damwoude op het programma. Na de vorige wedstrijd overtuigend gewonnen te hebben, begon de thuisspelende ploeg onder leiding van Sytse de Boer aan de wedstrijd tegen de gasten uit Groningen. Zunobri, momenteel verkerend op de tweede plaats, is altijd een lastige tegenstander gebleken voor de selectie van WIK. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen dan ook met 22-18 verloren, opnieuw een uitdaging dus voor WIK om het deze lastige tegenstander moeilijk te maken. WIK begon echter niet scherp aan het duel op deze late zaterdagavond, lang bleven de doelpunten uit voor de thuisploeg, terwijl Zunobri toch enige doelpunten wist te maken. Een eerste helft met weinig doelpunten bleek een feit, de uitblijvende doelpunten leidden tot een situatie waar het fysieke aspect belangrijker bleek dan het spel zelf. Scheidsrechter A. van der Heide had af en toe dan ook moeite om het geheel in toom te houden, een aantal keren dreigde het te escaleren. Toch wist de thuisspelende ploeg een klein aantal doelpunten te maken, wat resulteerde in nog maar een kleine achterstand van twee goals. Tijdens de rust was de score 5-7 af te lezen op het scorebord in de Boppeslach.

Een aantal motiverende woorden van de coach bleek de ploeg uit Damwoude goed te doen, sterk kwamen zij in de tweede helft terug in de wedstrijd. Na een aantal goed opgezette aanvallen wist de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen, 9-8. Desondanks bleek de inzet niet voldoende en bleven de doelpunten uit, Zunobri wist op de juiste momenten de tegenstander wel te slim af te zijn en nam opnieuw het initiatief over in de wedstrijd. De rest van de tweede helft bleek er maar één ploeg de baas tijdens dit duel in Damwoude. Met een uiteindelijke stand van 13-18 won de Groningse ploeg ook het tweede affiche tegen het Friese achttal, de twee punten gingen mee terug waardoor de ploeg momenteel met veertien punten op de tweede plaats verkeerd. WIK ’34 daarentegen staat met zes punten op de zevende plaats. Eerstvolgende wedstrijd zal plaatvinden op 4 februari in Easterein, waar WIK’34 1 het om 13:20 op zal nemen tegen koploper WWC 1.