18 okt 2016

W.I.K. ’34 1 tegen directe concurrent Boelenslaan/It Fean 1

Het sportveld in Damwoude was zaterdag 15 oktober het strijdtoneel van de wedstrijd WIK 1 – Boelenslaan/It Fean 1. De beide ploegen zijn de veldcompetitie sterk begonnen door veel wedstrijden te winnen, voorafgaand aan de wedstrijd stond de uitspelende ploeg op tien punten, WIK stond met acht punten twee plekken onder de tegenstander. Combinatie Boelenslaan/It Fean begon deze regenachtige zaterdag sterk aan de wedstrijd door fel te spelen en het zorgvuldige spel van de selectie van WIK af te dwingen. De uitploeg sloeg meteen een gat van zes punten, maar door het benutten van een aantal vrije ballen en strafworpen wist de thuisploeg de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een constant verschil van vier doelpunten bleef de hele eerste helft. Boelenslaan/It Fean wist dit seizoen op één wedstrijd na, alles te winnen. Alleen Joure was de ploeg te sterk, Joure was dan weer het team dat alles wist te winnen, behalve van WIK! In deze competitie waarin alle teams erg aan elkaar gewaagd blijken te zijn, is dus alles mogelijk. Het team van coach Sytze de Boer wist de moed er in te houden en begon de tweede helft goed spel te laten zien, een aantal keer kwam de thuisploeg gevaarlijk dicht in de buurt van de gelijkmaker. Het was helaas niet genoeg, de uitspelende ploeg wist de selectie van WIK af te troeven op eigen bodem. Met een stand van 12-20 af te lezen op het scorebord, floot scheidsrechter A.K. de Boer deze zaterdagmiddag voor de laatste keer. Boelenslaan/It Fean nam de punten mee naar huis en eindigt het eerste deel van het veldseizoen op de eerste plaats, door puntenverlies van Joure 1, staat de ploeg nu met twaalf punten bovenaan in de competitie. WIK ’34 kent een relatief goede seizoenstart door vier wedstrijden te winnen, met acht punten staat de ploeg op een gedeeld derde plaats, tezamen met rivaal NQL 1.

Een paar weken rust tot aan het nieuwe zaalseizoen, de ploeg uit Damwoude is ingedeeld in de 4e klasse B en neemt het op tegen de volgende ploegen: MN en W 1, Spannum 1, Stadskanaal ’74 1, Veenwouden 1, WWC 1 en Zunobri 1.