10 mei 2015

W.I.K.'34 1 wint in Boelenslaan

Er zijn tussen W.I.K.'34 en Boelenslaan al heel wat wedstrijden gespeeld in de afgelopen seizoenen. Een steeds terugkerend patroon hierin is dat de wedstrijden vrijwel altijd spannend zijn. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en kennen elkaar inmiddels goed. De resultaten van dit seizoen zijn in het voordeel van Boelenslaan die door de nodige winstpunten vierde staat in de poule. Zo is ook de thuiswedstrijd bij W.I.K.'34 gewonnen met een verschil van slechts 1 punt. De ploeg uit Damwâld heeft 5 punten minder en staat daarmee op de zesde plaats. W.I.K.'34 wist vooraf dus ook dat het niet eenvoudig zou worden om de punten uit Boelenslaan mee naar Damwâld te krijgen.

De harde wind en de snelle achterstand maakten dit er ook niet makkelijker op. Boelenslaan wist al vrij snel op een voorsprong van 2 punten te komen. Het scoren bleek moeilijk voor beide partijen mede door de straffe wind op het korfbalveld. De scheidrechter was scherp en liet weinig overtredingen onbestraft, dit hielp de score nog enigszins door de strafworpen die aan beide zijden werden benut. Boelenslaan wist in de eerste helft net iets vaker van afstand te scoren en het verschil dat direct in de beginfase werd gemaakt was bij rust nog op het scorebord te zien. De ruststand was 6-4.

Ondanks de achterstand was het voor W.I.K.'34 zeker nog geen uitgemaakte zaak. Er waren in de eerste helft veel kansen geweest op meer doelpunten en deze zouden ook in de tweede helft weer komen. Het was dan ook W.I.K.'34 die door drie keer van afstand en één keer uit een strafworp te scoren het verschil omdraaide naar een 6-8 voorsprong. De kansen waren gekeerd en W.I.K.'34 had nu de wind in de rug. De tegenstander keerde zich tegen de scheidsrechter waardoor het spel er niet beter op werd. W.I.K.'34 wist hiervan te profiteren en kon richting het einde het verschil nog groter maken. Het scoren lukte niet meer bij Boelenslaan, er werd in de tweede helft slechts 2 keer gescoord. W.I.K.'34 deed dit 8 keer en daarmee werd dan ook de winst binnengehaald. De eindstand was 8-12.