12 nov 2016

K.v. W.I.K.'34 loepzuiver tegen k.v. Veenwouden

De zaalkorfbalcompetitie begon voor k.v. W.I.K.'34 1 met de jaarlijkse derby tegen k.v. Veenwouden 1. De wedstrijd die altijd veel thuis- en uitpubliek trekt, werd ook zaterdag 12 november goed bezocht. De pupil van de week was Jorik Wielstra.

De thuisploeg domineerde de wedstrijd echter al meteen vanaf het beginsignaal. Vooral van afstand was de thuisploeg in deze derby loepzuiver. Binnen enkele minuten stond er een voorsprong van 3-0 op het scorebord, voor dat Veenwouden, ook van afstand, het antwoord klaar had. Beide ploegen bleven gedreven strijden voor de doelpunten, maar waar Veenwouden veel moeite had om de korf te vinden, was dit voor W.I.K.'34 een peulenschil. Bij rust stond er een voorsprong van 14-5 op het bord. De tweede helft van de wedstrijd verliep niet anders. W.I.K.'34 bleef de korf vinden van afstand en Veenwouden sprokkelde af en toe een doelpunt mee. Van alle 31 doelpunten die er in totaal zijn gemaakt, betrof het in 23 gevallen een afstandschot. Met een 22-9 eindstand bleven de punten meer dan verdiend in Damwâld.