19 nov 2016

NQL 1 is W.I.K.'34 1 de baas in Ferwert

Zaterdagavond 19 november was het weer tijd voor de jaarlijkse ontmoeting tussen de selecties van NQL en WIK ’34. De laatste wedstrijden werden meestal overtuigend gewonnen door NQL, het team staat bekend als enorm fel en uiterst fanatiek. Deze zaterdagavond begon het team van Sytze de Boer met een andere opstelling dan anders, met deze opstelling zou de ploeg in staat zijn meer weerstand te kunnen bieden.

NQL, thuisspelend in Ferwerd, wist vanaf minuut één de wedstrijd te domineren door de tegenstander op felheid af te troeven. Hoewel de score beperkt bleef, was NQL wel degelijk de bovenliggende partij. In de rust was het verschil tussen beide ploegen maar vier punten, alles was dus nog mogelijk. Sytze de Boer, coach van de uitspelende ploeg WIK ’34, gaf zijn team tijdens de rust een flinke oppepper waardoor het sterker de kleedkamers uitkwam. Direct na rust nam WIK ’34 het hef in handen en begon aan het rechttrekken van de score, voor een aantal minuten was de ploeg uit Damwoude de bovenliggende partij en wist het dichter bij de tegenstander te komen.

NQL wist echter prima te herstellen, de score werd verder uitgebreid toen het verschil gemaakt werd door middel van een aantal afstandsschoten. De thuisspelende ploeg wist uiteindelijk de score uit te breiden naar 17-9, dit was dan ook de eindstand. De punten bleven terecht in Ferwerd, waarna beide ploegen nu na twee wedstrijden, twee punten hebben in de competitie. Aanstaande zaterdag 26 november zal WIK’34 1 aantreden tegen Zunobri in Zuidhorn.