15 feb 2015

W.I.K.'34 1 - TFS 1

Zaterdag 14 februari reisde W.I.K.'34 1 naar Houtigehage om te korfballen tegen TFS 1. W.I.K.'34 1 had zich ingesteld op een zware wedstrijd, TFS staat in de competitie derde en W.I.K.'34 1 daarin tegen zevende. De vorige gespeelde wedstrijd tegen TFS werd met 12-15 verloren.

De eerste helft ging van start en TFS opende de wedstrijd snel met twee goals. W.I.K.'34 stond meteen scherp en Amarins Hilverda dacht wat zij kan, kan ik ook en maakte een mooi afstand schot. Na de 3-1 van TFS vielen de goals niet meer gemakkelijk. Beide partijen hadden moeite met scoren en er werd vel verdedigd. Uiteindelijk werd er door de ploegen in de eerst 35 minuten nog een paar goals gemaakt, en gingen de ploegen met 6-3 voor TFS de kleedkamers in.

Na de rust werd W.I.K.'34 meteen afgestraft met een doorloopbal maar de spelers van WIK werden daardoor scherper. De kansen werden benut en de ploeg liet mooi korfbal zien. Er wordt veel getraind op het afstand schot en Wik liet zien dat ze het in huis hadden een te scoren. Het werd spannend, 7-7 stond op het score bord en nog ongeveer 6 minuten op de teller. Helaas lukte het WIK niet om zo door te gaan en de vermoeidheid sloeg toe.

Tot de laatste minuten werd er gestreden. Er vielen nog drie goals voor TFS en dus verloor W.I.K.'34 1 met 3 doelpunten van TFS, 10-7.